PORAZ SLOGE NA OTVARANJU SEZONE

Posted by:

|

On:

|

Proteklog vikenda počela je nova sezona AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Sloga je na otvaranju gostovala ekipi OKK Beograda, gde je poražena rezultatom 95:86, po četvrtinama 29:13, 26:25, 22:28 i 18:20. Loše otvaranje utakmice za tim iz Kraljeva, i odmah ostvarena prednost domaćih bila je dovoljna da OKK Beograd upiše pobedu. Veliku rezultatsku prednost imao je tim iz Beograda već posle prvih 10 minuta, što su izabranici Saše Đorđevića pokušavali da sustignu, ali bezuspešno. Uspeli su na samom kraju razliku od maksimalnih 26 poena da svedu na jednocifrenu i zabeleže dostojan poraz.

“Mojim igračima sam unapred naglasio da je pred nama jako teška utakmica, iako su svi potencirali da je OKK Beograd najmladja ekipa u ligi i da su samim tim neiskusni. Anakon utakmice mogu da kažem da su deca ekipe iz Beograda pokazala jedan veliki kvalitet a ne neiskustvo i koristim ovu priliku da ih pohvalim. Fenomenalnu energiju su imali, ogromnu volju i želju i u prvoj četvrtini su demonstrirali silu. Mi kao iskusnija i fizički jača ekipa smo bili apsolutno podređeni u prvom poluvremenu i nismo ličili na ekipu, imali smo loša rešenja i mnogo neiskorišćenih prilika. Na poluvremenu smo upisali 15 izgubljenih lopti, što je nedopustivo. Ne mogu na kraju biti potpuno nezadovoljan svojom ekipom, jer smo u drugom poluvremenu pokazali zaista veliku borbu i želju. Liga je dugo, gore glave i idemo dalje.”, zaključio je trener Sloge, Saša Đorđević.

Sa trenerom se složio prvotimac kraljevačkih “belih”, Jovan Savić, koji je prvu četvrtinu video kao ključ poraza u meču sa OKK Beogradom. …..

“Pre svega želim da čestitam protivniku na pobedi. Nismo ličili na sebe u prvoj četvrtini i onda smo se mučili u ostatku utakmice da se rezultatski vratimo, što nismo uspeli. Ostavljamo ovu utakmicu odmah iza sebe, i nastavljamo da radimo, jako treniramo i potrudićemo se da nam se ovakve utakmice više ne dešavaju.”, istakao je Jovan Savić.

U meču 2.kola, Sloga će na svom terenu dočekati uvek neugodnu ekipu Tamiša iz Pančeva.

Posted by

in