Borac potvrdio klasu

Komentari(0) | Autor:KK Sloga 03. фебруар 2018. Poslednja izmena: 04. март 2018.
Komšijski derbi nije izgubio draž, iako je Borac u ovom trenutku mnogo bolji od Sloge. Preko 500 gledalaca došlo je na ovaj zanimljiv meč i imalo je šta da vidi.

Komšijski derbi nije izgubio draž, iako je Borac u ovom trenutku mnogo bolji od Sloge. Preko 500 gledalaca došlo je na ovaj zanimljiv meč i imalo je šta da vidi. Sloga se isprsila u prvoj četvrtini, pokazala mnogo više želje, htenja, napadi su bili tačni i na kraju ove deonice na semaforu je stajalo 25-17 za domaće. Borac nije uspeo da nametne svoj stil igre, nije išao ni šut goste iz Čačka u prvih deset minuta meča.

U drugoj četvrtini Borac se pitao za sve. Trio Marinović, Dimić i Todorović upostavili su prevlast na terenu što je bilo dovoljno da stignu i prestignu domaće. Na veliki odmor "grebići" su otišli sa vođstvom 38-41.

Nastavili su gosti u trećoj četvrtini ono što su započeli u prethodnom periodu igre. Demonstrirao je Borac suvi kvalitet i iskustvo pre svega, ali mora se reći da pulenima Raška Bojića i nije bilo teško, jer se bilo kakva niz Slogine igre izgubila i svela na individualne poteze kapitena Đorđevića, mladog Bogdanovića ili Simeunovića. Sloga je i u trećoj četvrtini postigla samo 13 poena,a Čačani su imali lepu prednost 51-67.

Već tada je bilo jasno ko je pobednik ovog večitog komšijskog derbija, ako je dilema uopšte i postojala. U poslednjih deset minuta postavljalo se samo pitanje konačne koš razlike u korist Borca. Pešaković je izdominirao u poslednjoih deset minuta,a Borac slavio ubedljivu i očekiuvanu pobedu rezultatom 91-71.

SLOGA – BORAC 71 - 91 (25-17, 13-24, 13-26, 20-24)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 500 Sudije: Nikolić, Ninković i Svrkota (svi Beograd)

SLOGA: Vuković, Marković 12, Bogdanović 22, Milošević, Vujović, Simeunović 14, Malešević, Glišović, Ranitović 10, Ilić, Đorđević 14, Erak

BORAC: Ćalović, Popović 6, Ćirić, Đoković 8, Pešaković 17, Balaban 4, Prlja, Dimić 18, Stojadinović 13, Gavrilović 6, Todorović 15, Marinović 3

XS
SM
MD
LG